آبسردکن

شاخص های بهداشتی آب


ویژگی های میکربی آب آشامیدنی مبنای قضاوت در مورد تعیین قابلیت شرب آب ها از نقطه نظر بیولوژیکی قرار می‏گیرد . البته قضاوت صحیح بدون رعایت سایر جوانب از جمله شرایط و دوره تناوب نمونه برد اری نگهداری نمونه ‏ها و بالاخره دقت در انجام آزمایش ها میسر نخواهد بود .
اصولاً آبی که به مصرف آشامیدن می رسد باید از میکروارگانیسم‏ های بیماریزای شناخته شده و همچنین باکتری های نشانگرکه نشانه آلودگی آب با مدفوع است عاری باشد . کلیفرم ها مهمترین باکتری های نشانگر هستند که در آزمایش باکتریولوژیکی آب ها مورد توجه قرار می گیرند . گرچه این باکتری ها غیر از مدفوع در منابع دیگر نظیر آب و خاک نیز ممکن است یافت شوند ولی فراوانی بسیارشان در مدفوع انسان و سایر حیوانات خونگرم و دارا بودن ویژگی های دیگر است که باعث می‏شود این باکتریها در آزمایش های مستمر آب های آشامیدنی از اهمیت خاصی برخوردار باشند . باکتری های کلیفرم را می‏توان چنین تعریف نمود : کلیه باکتریهای گرم منفی میله‏ای شکل بدون هاگ که می‏توانند در حضور املاح صفراوی رشد کرده و در مدت 24 تا 48 ساعت در دمای 35 تا 37 درجه سانتیگراد از قند لاکتوز اسید , گاز والدئید تولید کرده و اکسید از منفی باشند . آن دسته از کلیفرم‏ها که می‏توانند در دمای 44 درجه سانتی گراد تا مدت 48 ساعت از اسید آمینه تریپتوفان , ایندول تولید نمایند بعنوان اشریشیاکلی شناخته می‏شوند که در صورت لزوم می‏توان آزمایشهای تاییدی IMVIC را انجام داد .
شاردینگر اولین کسی بود که استفاده از این ارگانسیم را به عنوان یک شاخص آلودگی مدفوعی پیشنهاد کرد زیرا عوامل موجود در آب ساده تر قابل جداسازی و شناسایی هستند . اسمیت در سال 1895 آزمایشی را به منظور ارزیابی قابلیت شرب آب پیشنهاد کرد . این آزمایش آغاز استفاده از کلیفرم ها به عنوان شاخص عوامل بیماری زا در آب به حساب می آید که در مورد مواد غذایی نیز توسعه یافته است .
باکتری های نشانگر دیگر مانند استرپتوکوکوس‏های مدفوعی و کلستریدیوم‏های احیا کننده سولفیت نیز می توانند در تعیین منشأ آلودگی آب با مدفوع و ارزشیابی کارآیی روش کلرینه کردن مورد استفاده قرار گیرند .


آبسردکن آنیآبسردکن مرکزیآبسردکن آنی
کلیفرم ها :
از لحاظ ویژگی های عملی کلیفرم ها باکتری های گرم منفی میله ای و بدون اسپور هستند که لاکتوز را در عرض 48 ساعت تخمیر کرده ، بر روی محیط کشت آگار تولید کلنی های تیره با جلای فلزی می نمایند .کلیفرم ها به خوبی در اکثر محیط های کشت و در بسیاری از مواد غذایی رشد می کنند . گزارش ها نشان می دهند که این باکتری ها از دمای 2- درجه سانتی گراد تا بیش از 50 درجه سانتی گراد قادر به رشد می باشند . در مواد غذایی رشد این ارگانسیم ها در 5 درجه سانتی گراد ضعیف یا بسیار کند است .
 
تقسیم بندی آب های آشامیدنی :
الف- آب  لوله‏ کشی شده :
1- آب تصفیه شده (نمونه برداری در هنگام ورود به شبکه توزیع ) :
آب تصفیه شده باید فاقد کلی فرم باشد . در مواردی که این نوع آب ها مورد آزمون قرار می‏گیرند باید آزمایش‏های تاییدی برای وجود کلی فرم‏ها انجام گیرد . زیرا در پاره‏ای از موارد بعضی از باسیلوس ها ممکن است در محیط آبگوشت لاکتوز واکنشی مشابه کلی فرم‏ها تولید کنند .
2- آب تصفیه نشده ( نمونه‏ برداری در هنگام ورود به شبکه توزیع ) :
در اولین نمونه برداری آب یا در یک نمونه اتفاقی وجود تا سه باکتری کلیفرم در 110 میلی‏لیتر می‏تواند مورد قبول قرار گیرد در صورتیکه اشریشیا کلی نباشد و مشروط برآن که در نمونه‏ برداری‏های بعدی تعداد کلیفرم‏ها کمتر از 3 باشد . چنانچه سه باکتری کلیفرم ثابت ماند و یا افزایش یابد نشانه آن است که این نوع آب جهت آشامیدن مناسب نمی‏باشد .
3- آب تصفیه شده ( نمونه‏ برداری از داخل شبکه توزیع ) :
در بسیاری از موارد ممکن است آبی که در هنگام ورود به شبکه توزیع از کیفیت خوبی برخوردار بوده تا رسیدن به دست مصرف کننده ( شیر آب منازل ) در اثر اشکالاتی نظیر پس زدن آب و یا آب بندی نبودن محل‏های اتصال که ممکن است در سیستم توزیع وجود داشته باشد ،به باکتری‏های کلی فرم آلوده شود . در حالیکه بطور اصولی باید نمونه ‏هایی که از داخل شبکه توزیع از جمله منازل برداشت می‏شود عاری از باکتری کلی فرم باشد .
ب- آبهای لوله‏ کشی نشده :
از منابع آبی لوله‏ کشی نشده ( چشمه , قنات , چاه ) با اعمال روش های بهسازی مثل دور کردن منابع آلودگی از منبع آب و پوشانیدن سطح چاه حتی در مورد چاه‏های کم عمق, در اولین نمونه ‏برداری یا در یک نمونه اتفاقی وجود تا 10 باکتری کلیفرم در 100 میلی‏لیتر آب مشروط بر آنکه اشریشیا کلی نباشد و در نمونه‏برداری‏های بعدی کمتر از 10 باکتری کلیفرم باشد قابل قبول است .
ویژگی های باکتریولوژیکی آب معدنی :
ردیف نوع باکتری حجم نمونه حد مجاز تعداد باکتری
1 کل کلیفرم ها پاسخ نمونه در 250 سی سی صفر در 100 میلی لیتر
2 کلیفرم های مقاوم به گرما پاسخ نمونه در 250 سی سی صفر در 100 میلی لیتر
3 استرپتوکوکهای مدفوعی پاسخ نمونه در 250 سی سی صفر در 100 میلی لیتر
4 کلستریدیومهای احیاکننده سولفیت پاسخ نمونه در 250 سی سی صفر در 100 میلی لیتر
5 سودوموناس پاسخ نمونه در 250 سی سی منفی در 100 میلی لیتر
6 باکتری های هوازی مزوفیل 24 ساعت در 20 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شده حداکثر 20 عدد در یک میلی لیتر
7 باکتری های هوازی مزوفیل 24 ساعت در 37 دجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شده حداکثر 100 عدد در یک میلی لیتر

شاخص آبسردکن

شاخص های آبسردکن

ویژگی های باکتریولوژیکی آب بسته بندی شده :
نوع میکروارگانسیم بیشینه مجاز
کل کلیفرم ها منفی در 100 میلی لیتر
اشریشیا کلی منفی در 100 میلی لیتر
میکروارگانسیم هایس قابل کشت در دمای 22±2 100 در هر میلی لیتر
میکروارگانسیم هایس قابل کشت در دمای36±2 20 در هر میلی لیتر

ساندویچ پانل

ساندویچ پانل آدمک

شرکت البرز دما کاران با بیش از چهل سال سابقه درخشان در امر طراحی، تولید و اجرای انواع سیستم های برودتی اعم ازسرمایش سیالات و سرمایش محیط، امروزه پیشرو در صنعت تولید انواع ساندویچ پانل پلی یورتان ، ساندویچ پانل دیواری ، ساندویچ پانل سقفی ، ساندویچ پانل سردخانه ای بوده و مفتخر است خدماتی نظیر مشاوره و طراحی انواع سازه های صنعتی با ساندویچ پانل با حداقل مصرف انرژی، بهترین کیفیت و کمترین زمان اجرا را به مشتریان خود ارائه نماید...

ساندویچ پانل

 

 

 

 

 

ویژگیهای ساندویچ پانل پلی یورتان

عایق پلی یورتان  که در این نوع ساندویچ پانل استفاده شده است دارای ویژگی های زیر می باشد:

  1.     مقاوم در برابر حلال ها، روان کننده ها، روغن ها، اسید و بازهایی (با غلظت کم)، دود و بخار های سمی کارخانجات صنعتی
  2.   مقاوم در برابر رطوبت هوا و آب که باعث رشد قارچ ها ،میکروب ها و سایر گیاهان می باشد.
  3.     بدون بو و فاقد خطر برای سلامتی  انسان و حیوان
  4.    عایق انتقال حرارت
  5.    عایق صوتی
  6.    قابلیت کاهش انتقال رطوبت
  7.    امکان استفاده مجدد در پروژه های دیگر
  8.     عدم امکان زندگی حشرات موذی داخل عایق
  9.    بالاترین ضریب رسانایی مقاومت گرمایی نسبت به سایر عایق های معدنی و آلی
  10.   ایمنی بالا در برابر آتش سوزی  

ساندویچ پانل

کاربردهای ساندویچ پانل

 

شرکت البرز دما کاران با بیش از چهل سال سابقه درخشان در امر طراحی، تولید و اجرای انواع سیستم های برودتی اعم ازسرمایش سیالات و سرمایش محیط، امروزه پیشرو در صنعت تولید انواع ساندویچ پانل پلی یورتان ، ساندویچ پانل دیواری ، ساندویچ پانل سقفی ، ساندویچ پانل سردخانه ای بوده و مفتخر است خدماتی نظیر مشاوره و طراحی انواع سازه های صنعتی با ساندویچ پانل با حداقل مصرف انرژی، بهترین کیفیت و کمترین زمان اجرا را به مشتریان خود ارائه نماید...

 

ساندویچ پانل

آبسردکن

آب آنچنان برای بدن مهم است که بر غذا اولویت دارد. در واقع یک فرد میانسال با وزن نرمال می تواند تا 30 روز بدون غذا سر کند. اما همین شخص نمی تواند بیش از 72 ساعت بدون آب دوام بیاورد.
این نکته اهمیت آب را در زندگی روزمره روشن می نماید. از همین روی ،امکان دسترسی آسان به آب آشامیدنی سالم، بهداشتی و گوارا از خدمات عمومی اولیه ایست که در اماکن عمومی لازم می نماید. و بستر سازی مناسب جهت ارائه این گونه خدمات از وظایف اولیه سازمانها ، ارگان ها و متولیان اماکن عمومی پر تردد می باشد تا علاوه بر ایجاد محیط اداری استاندارد برای کارکنان و کارمندان بتوانند رضایت ارباب رجوع را جلب نموده باشند.

خوشبختانه در کشور ما توزیع آب آشامیدنی جهت مصرف عمومی سابقه ای دراز دارد. در واقع سقاخانه ها که معمولا وقفی بوده و در اماکن مذهبی ایجاد می گردید از مهمترین و مورد توجه ترین پدیده های تاریخی- مردم شناسی محسوب می شود. با پیشرفت تکنولوژی نیاز به شیوه های بهداشتی و کار آمد در ارائه آب گوارا احساس شد. از طرفی با رشد جمعیت و ایجاد محیط های پر تراکم شهری دستگاههای آبسردکن که قادر به تامین آب خنک مورد نیاز باشد وارد عرصه خدمت به بشر گردید.
قریب به نیم قرن پیش اولین دستگاههای آبسردکن ایرانی تولید گردید، که تا به امروز تولید آن با همان سیستم قدیمی ادامه دارد. با توجه به گستردگی مناطق گرم و خشک در کشور، تولید و عرضه این دستگاهها با استقبال بی نظیری روبرو گردید. اما از طرفی سهولت ساخت دستگاه و عدم نظارت بر ساخت محصول باعث شد تا بازار مملو ازانواع بی کیفیت آبسردکن گردد. که علاوه بر عدم رعایت بهداشت با توجه به اجتماع آلودگیها در مخزن آن به مصرف انرژی بی رویه نیز بپردازند. باری مشکل بزرگ سیستم های اولیه این بود که با افزایش تعدد نفرات در استفاده از آبسردکن، دستگاهها رفته رفته آب گرم ارائه می دادند که البته این معضل حتی با افزایش توان برودتی سیستم - و در پی آن مصرف برق بی رویه- هنوز گریبانگیر این دستگاههای قدیمی می باشد.

با توجه به بهای اندک انرژی برای بخش مصارف عمومی و دولتی در ایران خریداران این دستگاهها که اغلب سازمان ها و ارگان های دولتی هستند. کوچکترین اهمیتی برای بحث مصرف انرژی این دستگاهها قائل نمی باشند. از طرفی وزارت محترم نیرو ، شرکت توانیر و سازمان بهره وری انرژی ایران که در واقع متولی امر بهینه سازی در مصرف برق است  نیز تا به امروز در راه حمایت از این محصول کوچکترین گامی بر نداشته اند.
در این میان اختراع و تولید انبوه آبسردکن آنی با مصرف انرژی 7/1 برابر دستگاههای قدیمی تحولی مهم در امر اصلاح الگوی مصرف این دستگاهها به حساب می آید. آبسردکن آنی ، آب را به صورت لحظه ای خنک کرده و مخزن آب آشامیدنی ندارد. در مقابل این دستگاه مجهز به یک نوع سیستم ذخیره و بازیابی انرژی می باشد که قادر است مقدار انرژی لازم جهت خنک کردن آب آشامیدنی را در خود ذخیره نماید به عبارت ساده تر این دستگاهها در طول شب و ساعات کم رفت و آمد – که همان زمان کم باری شبکه برق می باشد- به تولید یخ می پردازند و در طول روز از آب و یخ پدید آمده جهت خنک کردن آب آشامیدنی بهره می برند. عملیات سرمایش آب مصرفی در سیستم تبادل دستگاه به انجام می رسد. بر خلاف آبسردکنهای قدیمی، چون این دستگاهها همیشه مقداری از انرژی برودتی را به صورت ذخیره یخ در خود دارند هیچگاه آب گرم تحویل نمی دهند.
آبسردکن آنی در سال 1386 اختراع و ثبت گردیده است در همان سال اولین نمونه از آن در ایستگاه راه آهن تهران نصب گردید که هنوز در حال خدمت رسانی به هموطنان عزیز می باشد. پس از آن با توجه به اینکه این دستگاه تنها دستگاهی می باشد که با توجه به حجم بالای آب مصرفی در اماکن پرتردد نظیر راه آهن قادر به پاسخگویی است تعداد بیشتری از این دستگاهها در ایستگاههای مختلف راه آهن کشوری ، مترو تهران، پایانه های تهران و ... نصب گردید. دو سال بعد جهت تامین نیاز به آبسردکن های کوچکتر دستگاه آبسردکن آنی با ظرفیت و ابعاد کوچکتر طراحی و ساخته شد. که مدارس خوزستان از جمله اماکنی بود که این دستگاهها در آن به بوته آزمایش کشیده شد و سربلند بیرون آمد. در سال 1389 با توجه به رویکرد اماکن عمومی به طراحی داخلی مدرن، سعی شد تغییراتی در شکل ظاهری دستگاه آبسردکن صورت پذیرد تا علاوه بر لحاظ مسائل ارگونومیک ، درخور اماکن عمومی با طراحی مدرن باشد.از طرفی امسال دستگاه آبسردکن آنی برای اولین بار در مدل 2 شیر عرضه شد تا طیف وسیعتری از آن بهره برده و آب آشامیدنی بهداشتی در اماکن کم ترددتر نیز دردسترس مردم قرار گیرد.  استفاده از پلیمرها به صورت پنل یکپارچه  در بدنه ،علاوه بر زیبایی ظاهردستگاههای جدید، مزایای ذیل را در بر دارد:
- ضد زنگ زدگی ، ضد خوردگی و ضد پوسیدگی
- با حذف درزها و شکافها عملیات تمیزکاری دستگاه به سهولت و دقت امکان پذیر می باشد.  در عین حال  سطح صیقلی و براق پلیمرنیز این امر را تسهیل می نماید
- با پرهیز از گوشه های تیز و برنده در بدنه آبخوری، لباس و وسایل همراه به آن گیر نمی کند.
- پلیمرمورد استفاده ، بسیار نرم و انعطاف پذیر می باشد. در صورت برخورد تصادفی یا عمدی، به فرد  و دستگاه آسیبی وارد نمی آید.
- عایق بودن کامل بدنه سبب شده است این محصول بهترین گزینه جهت استفاده در استخر و فضاهای مرطوب باشد. به این ترتیب خطرات ناشی از اتصالات برق در دستگاه به صفر می رسد.
علاوه بر آن الزامات ارگونومیک (Ergonomics) دیگر طرح نظیر ارتفاع شیر ، سطح آبریز ، شیب آبریز و فواصل کافی شیرها و... در نظر گرفته شده است.
پیکسایی:
میزان نیاز به انرژی برق در ساعات مختلف روز متفاوت است. برای مثال در فصول گرم سال مابین ساعات 15-11 با توجه به تعداد بسیار زیاد دستگاههای اسپلیت در بخش مصرف کنندگان اداری بیشینه یا پیک مصرف برق رخ می دهد؛ که حاصل آن تجربه قطع برق در این ساعات است. در مقابل در ساعات پس ازنیمه شب کمترین نیاز به مصرف برق وجود دارد.


آبسردکنآبسردکنآبسردکن مرکزیآبسردکن آنیسردخانه